Om oss

Vår historie

Om oss &
våre produkter

Sara Duodji er en samisk familiebedrift fra Karasjok, etablert i 1991 av Karen Berit Sara Nedrejord. Målet med bedriften var å produsere samisk håndverk (duodji) av ull, nærmere bestemt ullsåler og kartanker.

Historien

De første årene ble produktene produsert i garasjen hjemme hos Karen Berit. Kort tid etter oppstarten var det noen frikjørere fra USA som hadde testet ut ullproduktene våre og omtalte neversålen fra Karasjok i et internasjonalt skimagasin. Det gikk ikke lang tid før selveste Reebok henvendte seg til Sara Duodji og ba om 5000 demopar av neversålen. Med utgangspunkt i manglende maskiner og lav produksjonskapasitet var det dessverre ikke mulig for Sara Duodji å oppfylle ønsket til Reebok. I kjølvannet av dette året 1995 tok Karen Berit og Anders Gaup fra Masi kontakt med SINTEF i Trondheim for å undersøke muligheten om å utvikle en tovemaskin.  

Etter en lang prosess med prøving og feiling var drømmen oppfylt og i 1997 stod det to tovemaskiner klar til bruk utviklet av SINTEF i samarbeid med de to duodjiutøverne fra Sapmi, Karen Berit og Anders. 

Gjennombruddet

En kald januarkveld i år 2000 var det noen soldater som hadde tatt en velfortjent feiring i Karasjok etter en kald og strabasiøs militærøvelse i Indre Finnmark. De kom i prat med noen lokale Karasjokværinger og fortalte hvor mye de hadde frøsset og noen hadde til og med fått frostskader på fingre og tær. De fikk anbefalt Sara Duodji sine ullprodukter og dem tok sjansen allerede samme kveld om å oppsøke Karen Berit for å få tak i varme ullprodukter. Rundt midnatt rullet det opp en minibuss utenfor huset til familien Nedrejord og soldatene banket på døra. Karen Berit åpnet butikken og soldatene raidet butikken for neversåler og ullkartanker. To måneder etter tikket den første bestillingen fra det Norske Forsvaret. Bestillingen lød på både neversåler og ullkartanker. 

I over 20 år levert har Sara Duodji neversåler og ullkartanker til Forsvaret.

(Bilde beskrivelse: gro harlem brundtland på besøk)

100% Naturlig
Stolt leverandør til Forsvaret
Best i test
Hendrerit ac in aliquet sed etiam interdum ultricies pellentesque egestas convallis etiam elementum enim nisl cursus sit fames malesuada morbi arcu.
Navn Navnesen
Forsvaret
Handlekurv
Skroll til toppen